MOTOARE ELECTRICE, GRUPURI ELECTROGENE, GENERATOARE SINCRONE

UMEB

ELEKTROMOTOREN

DESPRE UMEB

UMEB ELEKTROMOTOREN - PREZENTARE VIDEO

 

UMEB Elektromotoren este prima companie din Romania care a produs si comercializat masini electrice specializate. 

 

 

Sarbatorim 70 de ani de existenta
(click prezentare "UMEB isi intareste radacinile")

 

UMEB si-a inceput activitatea in ziua de 7 noiembrie 1948, devenind in anul 1990 societate comerciala constituita prin preluarea integrala a patrimoniului unitatii de stat. De-a lungul timpului, compania noastra a fost o adevarata "uzina - scoala" pentru studentii Universitatii Politehnice Bucuresti. 

Actionarul majoritar al UMEB Elektromotoren este Fondul American de Investitii New Century Holdings (NCH) NCH a derulat in Romania afaceri de circa 300 milioane de dolari, implicandu-se in dezvoltarea mai multor domenii importante ale economiei cum ar fi: industria electrotehnica, a materialelor de constructii, de morarit si panificatie, serviciilor financiar-bancare, serviciilor financiare de capital si proprietati imobiliare. 

UMEB Elektromotoren exporta aproximativ 60% din productia de motoare in tari precum: Italia, Germania, Finlanda, Spania, Anglia etc. De asemenea, este unul din principalii furnizori de motoare de pe piata interna. 

In acest moment, printre clientii nostri putem aminti nume importante ale economiei romanesti, din urmatoarele domenii de activitate: industria alimentara, textila, chimica, metalurgica, materialelor de constructii, exploatarii si prelucrarii lemnului etc. 

2005 a reprezentat pentru noi, un an de mari schimbari. Dorinta de a ne consolida actuala pozitie de pe piata, impletita cu cea de a deveni mai competitivi si mai eficienti ne-au determinat sa ne comasam activitatea si sa ne optimizam fluxurile tehnologice. 

In 2008, compania s-a mutat intr-un sediu nou si modern, situat intr-o zona industriala, nu departe de vechea locatie, in Bd.Timisoara nr.104A, sector 6. New Century Holdings, actionarul majoritar al UMEB Elektromotoren, a alocat pentru construirea sediului 10,5 milioane de Euro si 1 milion de Euro pentru procesul de retehnologizare.

 

2012 - Investițiile nu au fost direcționate doar în noul sediu al companiei, ci și în procesul de retehnologizare. În total, fondul de investiții a alocat un milion de euro pentru a asigura o producție la standarde înalte, competitive. ”Am beneficiat de un nou design al companiei, centrat pe reducerea costurilor și a competitivității, dar mai ales a adaptării rapide a capacităților companiei la solicitarea clienților. Putem spune, fără modestie, că motoarele și grupurile electrogene produse de noi concurează direct cu cele ale unor companii consacrate la nivel mondial. Dincolo de calitate și caracteristicile tehnice, am început acordarea fabricației cu necesitățile clienților în privința stabilității producției și mai ales a reducerii timpului de livrare, acesta constinuind un avantaj major în fața concurenței. Această performanță a fost posibilă și prin începerea procesului de implementare a producției de tip Lean.

 

2015 - Nu ne limitam la motoarele antiex ci analizam si accesam fiecare oportunitate din piata. Am asimilat motoarele de tractiune si am profitat de schimbarea motoarelor de curent continuu cu cele de curent alternativ actionate prin convertizor si in parteneriat cu o companie furnizoare a convertizorului am dotat toleibuze si tramvaie in Romania cu aceasta solutie. 

Va asteptam in noul sediu din Bulevardul Timisoara, nr. 104A.

Motoare electrice, motoare antiex, generatoare electrice, producator motoare electrice